-Arborele Paulownia se poate adapta aproape la orice sol avand un ritm de crestere si o dimensiune în doar 3-5 ani pe care alte specii de arbori le-ar atinge în 25 de ani. Poate sa creasca in primii ani circa 2-3 metri /an
- Datorita cresterii rapide poate umbri o zona in timp record
-Adapost horticol pentru legume si verdeturi, flori, bulbi si rasaduri de pepiniera, asigurând protectia împotriva vântului si a soarelui în timpul verii.
- Datorita perisorilor existenti pe partea inferioara a frunzelor si a petiolului, arborele este un bun absorbant al zgomotelor.
-Infloreste abundent primavera , inainte de infrunzire, cu flori mari liliachii si frumoase care imprastie un miros discret de violete deosebit de placut .
- Florile sant foarte apreciate de albine pentru productia de miere. Fiind un bun arbore meliefer, se produce mai multa miere de albine decât în cazul salcâmului (1200-1500 kg/hectar ) -Alunga insectele, absoarbe zgomotul si praful.
-Daca este taiat sau vatamat se regenereaza foarte rapid.
-Se adapteaza foarte bine in mediul citadin plin de praf si noxe, iar radacinile lui salveaza solul de alunecari de teren
-Lemnul sau este foarte usor asemanator celui de balsa, se usuca rapid fara sa se crape sau deformeze
-Frunzele sale se pot folosi cu succes pentru furajarea animalelor.
-Valoarea comerciala a lemnului este comparabila cu cea a celui de nuc, cultura acestui copac poate fi o mina de aur pentru investitor - cherestea de calitatea A (60%) iar rezidurile (30%)pot fi folosite ca biomasa obtinand energie electrica sau termica prin gazificare
- Este deosebit de bun pentru productia de mobilier si placaj. La 7-8 ani arborii pot fi taiati, un trunchi producând în medie aproximativ 0.6-1 m3 de masa lemnoasa. Lemnul are o calitate excelenta, este usor, nu are noduri si este impermeabil, fiind un material brut ideal pentru mobila, tâmplarie si pentru industria de tâmplarie, dar si pentru alte scopuri mai deosebite, cum ar fi fabricarea butoaielor sau a barcilor.
-Lemnul de Paulownia se usuca în 30 pâna la 60 de zile fara a se curba, deforma, crapa sau sectiona. Uscarea în cuptor dureaza între 36 si 60 de ore în functie de configuratia cuptorului de uscare, cai putere si dimensiunea cherestelei.
-Paulownia este rezistent la descompunere si la putrezire daca nu se afla în contact permanent cu pamântul. - Rezistenta la foc foarte buna, temperatura de aprindere 420 pâna la 430 grade Celsius în comparatie cu media lemnului de esenta tare la 220 pâna la 225 grade Celsius.
-1 kg de material lemnos uscat are o valoare calorica de aproximativ kb. 4500 kcal (18830 kJ) la u=13%, foarte ridicat chiar si în comparatie cu tipurile de carbune de calitate si mult peste toate celelalte tipuri de materiale.
-Un hectar de plantatie anuleaza o cantitate anuala de 48 de tone de praf si poluanti ai aerului - radacinile puternice, care ajung adânc în pamânt opresc eroziunea solului, echilibreaza fluctuatiile de temperatura, îmbunatatesc parametrii de flux si nivelul umiditatii aerului. echilibreaza astfel climatul din mediul lor înconjurator.
- Are frunze mari, de forma unei inimi care pot ajunge si la peste 70 cm în diametru; un arbore de 7 ani poate produce pâna la 60 kg de frunze anual, fiind un îngrasamânt ecologic ideal si un producator de hrana pentru animale.
-Continutul ridicat de proteine (9.5%) si azot (15%) al frunzelor poate deschide noi dimensiuni în cresterea septelului si îmbunatatirea solului prin utilizarea Bio- îngra?amintelor.
-Un hectar cu 500 arbori aduna un volum aproximativ de 100 tone CO2 /an si produce 75 tone de oxigen, echivalentul unei cantitati zilnice de oxigen necesar pentru 205 oameni.
DE CE PAULOWNIA?
Despre paulownia
Arborele foios Paulownia sau copacul printesei ,supranumit datorita rezistentei lui " aluminiul lemnului " este un arbore cu coroana larga, lujeri grosi cu frunze mari si flori liliachii si parfumate. Inflorescentele se formeaza din toamna si infloresc in lunile mai -iunie. Fructele sunt capsule de 3-4 cm brune, foarte decorative.
Acest arbore exotic se remarca prin inflorirea sa abundenta de la inceputul primaverii dinaintea infrunzirii. Atunci se deschid mari corole liliachii asemanatoare cu forma gurii leului. Florile sant foarte atragatoare pentru albine, fiind mai prolific decat salcamul la productie de miere.
Arborii Paulownia sunt rezistenti la seceta, odata fixaţi radacinile lor intra adânc în pamânt, în cautarea apei, mai mult decât la suprafata. Aceasta permite o utilizare mai usoara în jurul arborelui si este favorabil aleilor învecinate sau dependintelor. Este benefica umbra lui pe timpul verii ,iar iarna este desfrunzit si lasa razele soarelui sa treaca Spre deosebire de alti arbori cu crestere rapida care au o durata de viata scurta, un arbore Paulownia sanatos poate rezista timp de 80 pâna la 100 de ani. Paulownia este un arbore cu frunze cazatoare, având un ritm de crestere foarte ridicat în conditii favorabile si un ciclu de rotatie scurt.
Răspândirea naturala
Raspândirea variaza de la clima tropicala pâna la cea temperata, în locuri cu media precipitatiilor variate. Se gaseste la altitudini care încep aproape de nivelul marii, pâna la aproximativ 2400 m.
Exista noua specii de paulownia si sunt similare în ceea ce priveste aspectul si proprietatile masei lemnoase. concepute în mod stiintific pentru a determina aclimatizarea la mediu
Cerintele locului
Arborele Paulownia poate tolera o gama larga de conditii de mediu. Pentru a asigura cresterea maxima, irigarea poate fi necesara pe întreaga durata a ciclului de dezvoltare. Paulownia tolereaza o gama larga de tipuri de sol, dar cu toate acestea solurile adânci si fertile sunt necesare pentru o crestere optima. Sunt de preferat solurile argiloase nisipoase afânate sau cele argiloase. Plantatiile trebuie sa fie bine drenate, deoarece paulownia nu tolereaza solurile inundate. Arborii se defoliaza si pot chiar muri dupa ce terenul a fost inundat pentru o perioada scurta de 3-5 zile. De aceea, locurile în care nivelul apei freatice este la mai putin de 1,5 m de suprafata nu sunt adecvate pentru paulownia. Solul sarat si apa pot de asemenea afecta cresterea. În general, Paulownia nu tolereaza un nivel scazut de lumina, crescând cel mai bine la lumina directa a soarelui. Pentru a obtine o înaltime si un diametru optim este necesara o temperatura medie zilnica de aproximativ 24-29°C. Rezistenta la frig a arborelui Paulownia variaza, specia oferita de Paulownia Europa fiind capabila sa suporte temperaturi de pâna la -30°C ,temperatura sub care se opreste din crestere fiind de -20°C. Îngheturile aspre de primavara pot distruge lastarii aflati în crestere sau pot deteriora ramurile arborilor, afectând cresterea si forma acestora. Paulownia necesita un loc adapostit deoarece vânturile persistente pot cauza îndoirea permanenta a trunchiurilor copacilor, facându-le neutilizabile drept busteni de gater. Vânturile puternice pot dauna si chiar rupe arborii crescuti. Butasii tineri au frunze foarte mari care sunt mai sensibile la daunele provocate de înghet, v ânt sau grindina.
Management
Paulownia necesita un management intensiv în cazul în care este crescut pentru productia de masa lemnoasa. Pentru a obtine un pret ridicat pentru masa lemnoasa este necesar un bustean cu diametru mare fara noduri. Curatarea ramurilor este esentiala pentru maximizarea cantitatii de busteni fara noduri, însa poate avea un impact usor negativ asupra cresterii. Pierderea lastarului principal este o problema obisnuita, fiind necesara o curatare de corectare pentru a mentine tulpina dreapta.
Paulownia nu tolereaza iarba abundenta cand este necesara cresterea foarte rapida, de aceea se impune un control ferm în primii ani de crestere. Paulownia creste foarte bine din subarboret. În cazul în care plantele originale sunt slabe ori au tulpina principala deformata, taierea pâna la nivelul solului poate permite unei singure tulpini drepte sa ajunga un butas complet.
Calitatea lemnului
Lemnul are culoarea galben deschis spre rosu deschis. Materialul lemnos are o densitate de 300-330 kg/m3 si 15% continut de umiditate, cu fibra dreapta si este inodor. Desi este usor si are o densitate scazuta, este în mod relativ rezistent în ceea ce priveste greutatea specifica. Lemnul are proprietati excelente de izolare termica si electrica si este usor de uscat la aer. Poate fi utilizat la constructii fara restrictii, avand proprietati excelente pentru poli sustinere, capriori,etc.
Materialul lemnos Paulownia are caracteristici excelente de lucru, este usor de netezit, de taiat cu ferastraul sau de sculptat. Materialul lemnos moale este expus la deteriorari ale suprafetei si necesita manipularea cu atentie pe parcursul productiei si folosirii. Materialul lemnos Paulownia are o tendinta de a forma puncte cu rasina urmate de o macinare cât timp este înca verde si suprafata se poate decolora.
Caracteristici de uscare
Materialul lemnos se usuca bine, nu se deformeaza, nu crapa si nu isi schimba forma cu usurinta. O placa de 25 mm grosime poate fi uscata pâna la o umezeala de 10%, în 25 de zile, la temperatura normala a camerei. Dupa uscare, materialul lemnos este foarte stabil.
Utilizare
- Piata materialului lemnos paulownia desi la inceput are tendinta de dezvoltare în Romania. Materialul lemnos paulownia poate fi folosit în productia diferitelor articole.
- mobila,
- constructii navale,
- aeronave,
- cutii de ambalare,
- seifuri,
- hârtie,
- placaj,
- îmbinari si
- cornise.
Acestea includ:
Greutate
Paulownia are 1/3 din greutatea stejarului si jumatate din greutatea pinului.
Rezistenta
Paulownia a fost testat si s-a dovedit ca este cel mai rezistent dintre toate tipurile de copaci din lume daca se raporteaza la greutate de aceea este denumit si aluminiul lemnului. Paulownia poate fi taiat mai subtire si poate oferi aproximativ aceeasi rezistenta si greutate. Paulownia ofera un beneficiu în ceea ce priveste economia de spatiu, putand fi taiat la jumatatea grosimii. Exista de asemenea o economie semnificativa de costuri deoarece aproximativ jumatate din material ar trebui sa fie achizitionat. Paulownia mentine bine cuiele si suruburile si nu necesita gauri de ghidare pentru gaurire. De fapt, atât plopul galben, cât si pinul alb s-au dovedit a se despica înaintea lui Paulownia. Suruburile cu cap plat pot fi aduse la acelasi nivel cu suprafata.
Paulownia crescut pe plantatie, de obicei, nu are noduri.
Prelucrarea
Paulownia a fost utilizat în mare masura în orient mai mult de 1000 de ani pentru mobilier de calitate superioara, instrumente muzicale, sculpturi si finisaje decorative. Poate fi cojit pentru furnir. Modelele complexe pot fi taiate cu un ferastrau mecanic sau un ferastrau-banda fara a se despica cu usurinta. Paulownia a fost favoritul multor sculptori din Asia si America . Pot fi realizate mobiliere, usi si ferestre la tolerante strânse. Pot fi aplicate toate materialele obisnuite de finisare si se lipeste bine cu adeziv.
Stabilitatea
Uscarea la aer dureaza mai putin de 30 de zile. Placajele pot fi uscate în cuptor, la temperaturi ridicate, în mai putin de 24 de ore, de la 10% la 12% continut de umiditate, fara nici o scorojire. Micsorarea raportata de la verde la uscarea în cuptor este de numai 2.2% radial si 4.0% tangential. Paulownia ramâne stabil pe parcursul modificarilor de umiditate si resimte putine micsorari sau dilatari în comparatie cu majoritatea altor tipuri de lemn. Este foarte durabil si rezista descompunerii în conditiile lipsei de contact cu solul. Lemnul este rezistent la insecte.
Conductivitatea
Paulownia este un foarte bun izolator. Locuintele realizate din busteni de Paulownia sunt considerate a avea de doua ori factorul R, în comparatie cu bustenii de pin sau stejar. Aceasta rezistenta la temperatura îi ofera lemnului o mai mare neinflamabilitate. Temperatura de aprindere este de aproximativ 400°C, ce este aproape dubla fata de multi copaci conventionali americani de esenta tare si moale.
Caracterul atragator
Paulownia sunt arbori ce cresc repede si care au un aspect blond deschis, asemanator frasinului alb. Este colorat frumos cu o varietate de culori si poate fi facut sa imite alte materiale lemnoase. De îndata ce este rindeluit, un luciu matasos este scos la iveala. Senzatia la atingere este de asemenea foarte matasoasa.
Compoziţia chimica
Hemiceluloza Pentosan 22, pâna la 25%. Celuloza, 46 pâna la 49%. Lignina, 21 pâna la 23% Apa, 7 pâna la 8% Cenusa. 50, pâna la 1.1% Fibra, 58.5 pâna la 60.1%
Specii Paulownia
Despre Paulownia
Paulownia este un gen de plante din familia Paulowniaceae, format din 6 - 17 specii (în funcție de autoritate taxonomică), care sunt adesea incluse in familia Scrophulariaceae.
Arborii Paulownia sunt nativi in mare parte din sudul Chinei cu intindere până la nord de Laos si Vietnam. Cultivarea arborelui s-a raspandit mult in toata Asia de Est, în special in Japonia si Coreea unde se intalnesc de asemena plantatii exstinse.
Paulownia se foloseste pentru reimpaduriri in mai multe tari intre care Australia, Germania, Bulgaria, Romania, Panama, SUA, Ungaria si bineinteles tara de origine China.
Arborele Paulownia - Adaptare in Romania
In tara noastra se adapteaza cel mai bine din punct de vedere climatic si al solului urmatoarele specii:Paulownia tomentosa, Paulownia Shang tong si Paulownia elongata, Paulownia arctic, Paulownia fortunei
In ultimii ani Paulownia si hibrizii sai au stat in atentia cercetatorilor si specialistilor din toata lumea in scopul imbunatatirii genetice a speciei.
Specii ca tomentosa, elongata, shang tong si arctic prezinta in general o mai buna crestere decat alte specii avand totodata o mai mare adaptabilitate la o gama mai variata de soiuri si de climat.
Din acest motiv aceste specii au primit o mare atentie pentru proprietatile sale benefice pentru mediu fiind prezentat ca o posibilila solutie la problema defrisarilor la nivel mondial - problema ce se afla in centrul dezbaterii privind schimbarile climatice.
Specii Paulownia
In prezent in lume sunt cunoscute si cultivate peste 20 specii de Paulownia:
Paulownia australis, Paulownia catalpifolie, Paulownia coreana, Paulownia ducloukii, Paulownia elongata, Paulownia fargesii, Paulownia fortune, Paulownia glalvete, Paulownia grandifolia, Paulownia imperialis, Paulownia kawakamii, Paulownia lilacina, Paulownia longifolia, Paulownia meridionalis, Paulownia neikado, Paulownia recurva, Paulownia rehderiana, Paulownia shensiersis, Paulownia silvestrii, Paulownia taiwaniana, Paulownia theyrsoidea, Paulownia tomentosa, Paulownia viscosa, Paulownia shang tong si Paulownia arctic (polar)
PaulowniaOnline.net este singura firma din Romania care produce rasaduri hibride si aclimatizate! In prezent, firma noastra reprezinta principala sursa din tara de seminte si rasaduri de Paulownia.
Paulownia Online - Produse si Servicii:
PaulowniaOnline.net este singura firma din Romania care produce rasaduri hibride si aclimatizate! In prezent, firma noastra reprezinta principala sursa din tara de seminte si rasaduri de Paulownia.
Executam Plantatii de Paulownia la pretul de 1500 Euro/Hectar in perioada de primavara cu rasaduri de 10 - 25 cm (plantarea inclusa)! In perioada de toamna pretul este de 3500 Euro 2900 Euro/Hectar oferta cu butasi lemnificati 1 an si 3 luni.
-
Garantam prinderea fiecarui arbore si inlocuirea celor care nu s-au prins!
-
Incheiem contracte pentru cumpararea busteanului si cherestelei!
Despre paulownia
Puteti avea o afacere de succes in doar 3 ani! In primul rand putem spune ca Paulownia este arborele care creste cel mai repede in intreaga lume. Aceasta calitate face ca in doar 3 ani sa ajunga la aproximativ 20 m inltime, iar trunchiul sa masoare aproximativ 80 cm. Lemnul busteanului Paulownia este de esenta tare si are un aspect neted astfel incat poate fi folosit pentru orice confectii din lemn, dar mai ales pentru mobila de lux, iahturi, instrumente muzicare, avioane usoare etc. . Tulpinile se refac foarte repede atat dupa sezonul de iarna cat si dupa taiere. Dupa valorificarea lemnului (in 3 ani la aproximativ 30 000 Euro) arborele se reface singur nefiind necesara replantarea unui arbust de Paulownia. Avantajele si beneficiile avestui arbore sunt mult mai multe dar putem spune ca o concluzie ca Paulownia este si va fi sursa de lemn cea mai avantajoasa din lume si cea mai profitabila.
Paulownia Wikipedia
Paulownia is a genus of from 6 to 17 species (depending on taxonomic authority) of plants in the familyPaulowniaceae, related to and sometimes included in the Scrophulariaceae. They are native to North America, much of China, south to northern Laos and Vietnam, and long cultivated elsewhere in easternAsia, notably in Japan and Korea (오동나무). They are deciduous trees 12–15 m (40–50 ft) tall, with large, heart-shaped leaves 15–40 cm across, arranged in opposite pairs on the stem. The flowers are produced in early spring on panicles 10–30 cm long, with a tubular purple corolla resembling a foxgloveflower. The fruit is a dry capsule, containing thousands of minute seeds.
Paulownia fortunei flowers and bark
The genus, originally Pavlovnia but now usually spelledPaulownia, was named in honour of Anna Paulowna queen consort of The Netherlands (1795–1865), daughter of Tsar Paul I of Russia. It is also called "princess tree" for the same reason.[1]
Evidence in peer-reviewed scientific literature support that Paulownia is native to North America. In a February 1961 article in the American Journal of Botany, Charles J. Smiley reported finding fossils of Paulownia Tomentosa leaves in Tertiary strata of Ellensburg Canyon of Washington state. Dr. Smiley described the structure of the leaves and, ruling out all similarly structured leaves, identified them positively as Paulownia. He examined fossils of many more trees in the Ellensburg formation and identified them as trees that normally co-habitate with Paulownia. He described the climate of what is now the northwestern United States during the Tertiary Period as being essentially ideal for the growth of Paulownia and he attributed reduction of North American Paulownia to glaciation in later ice ages.
Paulownia is known to be an early colonizer of sterile soils (such as after a high temperature wildfire), because its seeds are easily killed off by soil fungi. In fact, it is so difficult to start Paulownia by seed that successful plantations purchase rootstock or seedlings - or propagate their own. Remarkably, despite the fact that seeds, seedlings, and roots of even mature trees are so susceptible to rot, the wood itself is not and is widely adored for boat building and surfboards.
Contents
[hide]Uses[edit]
In China, it is popular for roadside planting and as an ornamental tree. Paulownia needs a lot of light and does not like high water tables. Paulownia grown on plantations generally has widely spaced growth rings, meaning it's soft and of little value; wood with close growth rings is harder and of higher value. It is important in China, Korea, and Japan for making the soundboards of stringed musical instruments such as theguqin, guzheng, pipa, koto, and kayagum. It is also becoming more popular in the building of electric guitars, due to its affordability, availability, tone and looks.
Paulownia is also used in Chinese agroforestry systems because it grows fast, its wood is light but strong, its flowers are rich in nectar, itsleaves make good fodder for farm animals, it is deep-rooting, and it is late-leafing and its canopy is quite sparse so that crops below it get bothlight enough to grow and shelter.[2]
This paulownia flower pattern (go-shichi-no-kiri) is the symbol of the Office of the Prime Minister of Japan
Paulownia is known in Japanese as kiri (桐), specifically referring to P. tomentosa; it is also known as the "princess tree". It was once customary to plant a Paulownia tree when a baby girl was born, and then to make it into a dresser as a wedding present when she married. Paulownia is the mon of the office ofprime minister and also serves as the emblem of the cabinet and the government (vis-à-vis thechrysanthemum being the Imperial Seal of Japan). It is one of the suits in hanafuda, associated with the month of December. Japan: An Illustrated Encyclopedia (page 1189; Tokyo: Kodansha, 1993. ISBN 4-06-931098-3) states:
- Paulownia wood is very light, fine-grained, soft, and warp-resistant and is used for chests, boxes, and clogs (geta). Its low silica content reduces dulling of blades, making it a preferred wood for boxes to hold fine Japanese edge tools. The wood is burned to make charcoal for sketching and powder for fireworks, the bark is made into a dye The silvery-grey wood is sliced into veneers for special visiting cards.[3]
A Japanese Kobundō (小分銅), 95-97% gold, "Paulownia" Kiri mark (桐), Kikubana (菊花) emblem, 373.11 grams, Japan.
More recently, it is used as body material for low-cost electric guitars and as the core for lightweight touring skis. It is often used in guitars as the core body, then laminated under a more durable wood, such as the Dean ML XM that is made of Paulownia as the body but is topped with mahogany.
Paulownia is extremely fast growing; up to 20 feet in one year when young. Some species of plantation Paulownia can be harvested for saw timber in as little as five years. Once the trees are harvested, they regenerate from their existing root systems, earning them the name of the "Phoenix tree."
To prevent soil erosion, a large reforestation project in China increased food production in the Yellow River and Yangtse flood plains and halted erosion on approximately 3.15 million hectares (12,200 sq mi) of land.
As a forestry crop Paulownia are exacting in their requirements, performing well only in very well draining soil, with summer rainfall or availability of irrigation water.
Species[edit]
- Genus Paulownia
- Paulownia australis
- Paulownia catalpifolia
- Paulownia coreana (Paulownia tomentosa var. coreana)
- Paulownia duclouxii
- Paulownia elongata
- Paulownia fargesii
- Paulownia fortunei — Dragon tree.[4][5]
- Paulownia glabrata
- Paulownia grandifolia
- Paulownia imperialis
- Paulownia kawakamii
- Paulownia lilacina
- Paulownia longifolia
- Paulownia meridionalis
- Paulownia mikado
- Paulownia recurva
- Paulownia rehderiana
- Paulownia shensiensis
- Paulownia silvestrii
- Paulownia taiwaniana
- Paulownia thyrsoidea
- Paulownia tomentosa
- Paulownia viscosa
Paulownia Elongata si Paulownia Tomentosa.
Avem clienti care ne tot intreaba despre Paulownia Elongata si Paulownia Tomentosa.
Mai jos cu cu poze si cu descrierea lor, va facem o prezentare a acestor copaci cu argumente stiintifice de ce nu va recomandam aceste plantatii:
Paulownia Tomentosa:
Royal paulownia is a native of eastern Asia. It has been widely
planted in North America from Montreal to Florida and west to
Missouri and Texas. It has also been planted in some Pacific
States. The tree is moderately cold hardy and has naturalized
principally in the East and South. In China, the natural range is
south of the 0° C (32° F) January isotherm in areas which
receive an annual rainfall of at least 1020 mm (40 in) (5).
Romana
Paulownia Tomentosa este un copac nativ de Asia de Est . Acesta a fost pe larg
plantat în America de Nord de la Montreal în Florida și vest a
Missouri și Texas . A fost , de asemenea, plantat în unele state de pe coasta pacificului,
. Arborele este moderat rezistent la rece și a naturalizat
în principal în est și sud . În China , în arealul natural este
la sud de 0 ° F (-17.7° Celsiuss) ,in ianuarie si care
primeste o precipitații anuale de cel puțin 1020 mm ( 40 in) ( 5 ) .
Poze:
Citat „http://www.na.fs.fed.us/spfo/pubs/silvics_manual/volume_2/silvics_v2.pdf”
Paulownia Elongata:
P. Elongata is adapted to a variety of climatic types. It tolerates atmospheric drought and still grows well in areas with precipitation of 400-500 mm… – Altitude range: 50 – 1300 m
– Mean annual rainfall: 600 – 1000 mm
– Rainfall regime: summer
– Dry season duration: 3 – 6 months
– Mean annual temperature: 10 – 15ºC
– Mean maximum temperature of hottest month: 25 – 28ºC
– Mean minimum temperature of coldest month: -8 – -4ºC
– Absolute minimum temperature: -15ºC
Romana
P. elongata este adaptat la o varietate de tipuri de climă . Se tolerează seceta atmosferică și încă se dezvoltă bine în zonele cu precipitații de 400-500 mm … – Gama Altitudine : 50 – 1300 m
– Medie precipitații anual : 600 – 1000 mm
– Regimul precipitațiilor : de vară
– Durata sezonului uscat : 3 – 6 luni
– Temperatura medie anuala : 10 – 15 ° C
– Medie temperatura maxima de fierbinte lună : 25 – 28ºC
– Temperatura medie minimă de cea mai rece lună : -8 – -4ºC
– Temperatura minimă absolută : -18 – -15 ° C
Citat „CAB International, 2005. Forestry Compendium. Wallingford, UK: CAB International.”
Poze
http://img42.imageshack.us/img42/5796/cybz.jpg
Dupa cum vedeti acesti copaci nu au rezistenta necesara la temperaturile de la noi din Romania iar coronamentul foarte larg nu ne lasa la Tomentosa sa plantam decat 400 Copaci la ha iar trunchiul foarte scurt produce in genere numai 15-20% cherestea in comparatie cu Shan-tong . Paulownia Elongata coronament mediu nr de plante la hectar nu poate depasi 500- 600 bucati si produce pana la 40% cherestea in comparatie cu hibridul de la Shan-tong.
Paulownia ST4 este ultima generatie de paulownia Shan-tong obtinut dupa cercetari din 1948 si este aparuta in 2013 si inca este in teste de teren si temperatura.De aceea nu se gaseste inca pe piata internationala.Noi avem acest mare avantaj de a fi primii in Romania care am testat-o si avem cele mai bune rezultate.
Rezistenta de la Paulownia Shan-tong ST4 este de pana la -27 grade celsius temperatura absoluta iarna iar vara 70 zile fara ploaie dupa anul 3 la temperaturi mai mici de 46 grade celsius.
Valori crestere paulownia
În ceea ce priveşte arborele Paulownia Shantong, creşterea rapidă reprezintă un avantaj, iar longevitatea redusă (de minim 4 generaţii, adică 28 ani, urmată de defrişare şi replantare) este compensată prin furnizarea de material lemnos valoros.
Paulownia poate ajunge în 10 ani la o grosime a trunchiului cuprinsă între 30 şi 40 cm, cu o creştere de 1 m3/ copac în aproximativ 7-8 ani. Copacul atinge în primul an între 4 şi 5 m în înălţime.
Prin comparaţie, prezentăm vârsta medie la care arboretele din pădurile României poate fi exploatat, după valorile ciclurilor de producţie specifice:
Formaţia forestieră
Utilizarea lemnului
Ciclul de producţie ani
Molid
cherestea
100- 120 ani
rezonanţă
150- 180 ani
Brad
cherestea
100- 120 ani
rezonanţă
150- 180 ani
Fag
cherestea
100- 120 ani
furnire
140- 150 ani
Pin
cherestea
60- 80 ani
Stejar
cherestea
110- 130 ani
furnire
160- 200 ani
Tei
cherestea
50- 80 ani
furnire
80- 100 ani
Comparaţie în privinţa rapidităţii de creştere cu 7 arbori cu cea mai rapidă creştere de pe planetă:
Din tabel se vede, că arborii din specia Paulownia (Paulownia spp.) au cea mai rapidă creştere, incomparabilă cu viteza creşterii la copacii altor specii
Specia
Creşterea anuală
Înălţimea copacului de 3 ani
Înălţimea maximă ce poate atinge un copac Paulownia, Empress Tree, Chiri, (Paulownia spp.) 3 – 5 m 10,5 – 15,5 m 15 – 20 m
Salcie hibrid (Salix spp. hybrid)
1,5 – 4 m
7,5 – 12 m
15 – 25 m
Plop negru (Populus nigra)
2,5 – 3,5 m
9 – 12 m
20 – 25 m
Plop negru american (Populus deltoides)
2,5 – 3,5 m
9 – 12 m
20 – 30 m
Stejar (Quercus texana, Quercus nuttalli)
2 – 2,5 m
7,5 – 9 m
15 – 20 m
Eucalipt (Eucalyptus polyanthemos)
2 – 2,5 m
6 – 9 m
10 – 15 m
Salcie pletoasă (Salix babylonica)
1,5 – 2,5 m
4,5 – 9 m
15 – 20 m
*Informația obținută în baza cercetărilor făcute pe teritoriul SUA
Intrebari frecvente paulownia
Paulownia este o plantă bioenergetică cu tulpină lemnificată. Are un ciclu de creştere scurt, şi se regenerează pe cale vegetativă. Planta comercializată de către compania noastră, a fost creată in laboratorul autorizat In Vitro din Spania, prin încrucişarea plantelor Paulownia Elongata x Paulownia Fortunei. Noua plantă creată a fost adaptata condiţiilor pedoclimatice din Europa, astfel încât să reziste la temperaturi extreme de la -25°C până la +45°C, şi totodată se acomodează uşor condiţiilor de sol şi climă din Europa, implicit România. 70% din această plantă se poate folosi ca şi cherestea, iar 30% pentru biomasă. Copacul se regenerează de cel puţin 3 ori, astfel acelaşi copac poate fi exploatat de 3 ori, fără a fi neovie de replantare.
Compania noastră nu comercializează seminţe de Paulownia. Noi comercializăm doar plante hibride, adaptate condiţiilor pedocilimatice din Europa. Hibridul este steril şi nu se poate înmulţi prin seminţe, înmulţirea se face prin clonare doar în laborator. Seminţele care pot fi germinate provin de la arborii originari din China, care sunt plante ornamentale, iar rezistenţa lor la temperaturi joase este foarte scăzută, iar ritmul de creştere redus. Nu recomandăm achiziţionarea seminţelor de pe internet.
Paulownia Clon In Vitro 112® este o plantă care a fost creată într-un laborator prin încrucişare, si a fost adaptată condiţiilor pedoclimatice din Europa. Plantele Paulownia Elongata /Fortunei /Tomentosa sunt plante originare din China, cu scop ornamental, nu sunt adaptate la condiţiile pedoclimatice din Europa.
Certificatul de origine şi garanţie. Certificatul de înregistrare la UPOV (International Union for the Protection of New Varieties of Plants EU).
Plantarea se poate efectua pe terenuri care corespund următoarelor criterii:
- Pânza freatică la o adancime mai mare de 2 m
- Până la 6 m adâncime să nu fie stâncă compactă
- pH între 5,1-8,9
NU se va planta pentru împădurire, foste păduri, sau pe terenuri care sunt întăbulate ca şi pădure, deoarece legea forestieră interzice exploatarea arborilor mai devreme de 25 ani de la plantare, iar în cazul arborilor Paulownia, aceştia se vor exploata prima dată după 4 ani de la plantare.
Paulownia se plantează la fel ca şi orice altă plantă energetică, fără nevoia unei autorizaţii.
Prima dată trebuia facută analiza agrochimică a solului şi se stabileşte dacă terenul corespunde condiţiilor stabilite de producătorul plantei. Dacă solul corespunde trebuie să semnaţi un contract de vânzare cumpărare, şi să achitaţi un avans de 30% din valoarea puieţilor. Puieţii vor putea fi ridicaţi după 8 săptămâni de la data achitării avansului.
Plata puieţilor se poate face prin transfer bancar, sau în numerar pe baza facturii elibarate de către compania noastră. Livrarea puieţilor de la laboratorul din Spania, până în depozitul din Cluj-Napoca, se face pe costurile companiei noastre. Transportul până la terenul unde urmează a se planta puieţii se poate face de către Beneficiar, sau de către compania noastra, contra cost. Costul transportului este de 1,2 lei +TVA / km.
Costuri calculate pe 1 ha teren (600 buc plante):
- 600 puieţi = 3720 Euro cu TVA inclus
- plantarea = 500 euro
- costurile de deplasare a expertului
- pregătirea terenului pentru plantare
- apa de la plantare
- dacă după plantare este secetă, plantaţia trebuie udată de înca 5-6 ori cu 5 l de apa pe planta la fiecare udare.
Profitul realizat (pe 1 Ha, adica după 600 buc puieţi /copaci ajunşi la maturitate):
- la 4 ani de la plantare – 24000 euro
- la 7 ani de la plantare – 30000 euro
- la 10 ani de la plantare – 36000 euro
- În al 10-lea an – rădăcinile extrase- 9000 euro
TOTAL: 99000 euro ( în cazul în care la exploatare toţi cei 600 de copaci există -nu s-au furat, distrus etc.).
Preturi paulownia
Terenul trebuie să corespundă următoarelor detalii:
- pânza freatică mai jos de 2 m
- pH-ul între 5,1 şi 8,9
- până la 6 m adâncime să nu fie stâncă
Înainte de plantare terenul trebuie pregatit:
- scarificat (daca este cazul)
- arat min. 40 cm adancime
- discuit
- grapat
- În cazul deplasării expertului nostru la teren cartare şi analiză: tarif: 0.90 lei/km calculat dus-întors din Cluj-Napoca.
- În cazul în care solul pentru analiză este adus sau trimis de client: tarif: 20 ron/analiză cu tva (ex.dacă trimite 3 mostre costul va fi 60 ron cu tva inclus)
- În cazul în care transportul expertului este asigurat de client: tarif: 50 ron/zi plus 15 ron/analiză cu tva (ex. dacă vor fi cartate 3 mostre cotul va fi 45 ron cu tva inclus)
- Cel mai mic tarif pentru deplasarea expertului la teren cartare şi analiza este de 100 ron cu tva inclus.
Compania noastră efectuează plantarea puieţilor. Plantarea costă 500 EUR + TVA /ha. Garantăm că toţi puieţii se vor prinde 100%. Opţional se amplasează o folie neagră pentru a impiedica alte plante să crească pe lângă Paulownia. Costul foliei este de 75 EUR/ha, iar manopera pentru amplasarea foliei este de 250 EUR + TVA/ha.
Vă oferim contracte pe termen lung, pentru:
1. vânzare-cumpărare puieţi
2. vânzare – cumpărare arbori ajunşi la maturitate (contract de desfacere)
Plan de afacere paulownia
Pentru a exista rentabilitate este recomandat sa se inceapa afacerea cu minim 1 ha de teren.
Rentabilitatea creste cu cat suprafata de teren este mai mare.
Se recomanda plantarea din 4 in 4 m, adica 600 arbori/ha.
Datorita faptului ca acest arbore/copac este un hybrid obtinut prin incrucisarea mai multor specii de paulownia si are origini exotice, se poate planta din primavara, incepand de la momentul in care solul are 7-8 grade (aprilie) si pana spre sfarsitul verii (august), dar cu cel putin 70 zile inainte de primul inghet.
Perioada optima de plantare:
Perioada optima de plantare pe care o recomandam este aprilie-mai, din urmatoarele motive:
- primavara, rezerva de apa din sol este buna;
- in aceasta perioada precipitatiile sunt mai dese, fiind posibil sa fie necesare mai putine udari;
- cele 6 luni de vegetatie pana la taierea tehnica se implinesc in anul de plantare
Un puiete la 8 saptamani de viata, moment in care se recomanda plantarea, costa 6,2 EUR cu TVA inclus.
Pentru 1 ha de teren plantat cu Paulownia investitia necesara este de 3720 EUR cu TVA inclus.
Cultura de Paulownia Clona in Vitro 112® / Paulownia Cotevisa 2 necesita taierea arborelui de la baza dupa 6 luni de viata, astfel va avea o crestere fara coronament si perfect drept minim 5m ceea ce va spori productia de cherestea de tip A. Exploatarea se poate incepe dupa 4 ani cu o productivitate maxima.
Pentru fiecare arbore de Paulownia Clona in Vitro 112® / Paulownia Cotevisa 2 se poate obtine in medie 50 EUR/buc, suma garantata prin contract. Dupa prima exploatare arborele va creste din nou intr-un ritm si mai rapid fara nici o investitie. Asiguram contracte pe termen lung de preluare a arborilor obtinuti dupa cicluri de crestere de cate 3 ani.
Incheierea contractelor:
Avand in vedere ca onorarea comenzilor se face pe baza de contract / comanda si lucram pe principiul “primul venit, primul servit”, planificarea livrarilor / plantarilor se va face in ordinea incheierii contractelor. Incheierea contractelor cat mai timpuriu asigura plantarea puietilor in perioada optima recomandata!!!
In cazul in care nu avem puieti pe stoc sau in diferite faze de crestere, sunt necesare minim 2 luni de zile de la data comenzii pana la livrare. Aceasta perioada este necesara pentru clonarea si maturizarea puietilor pana cand ajung la dimensiunea optima de plantare.
Data concreta a livrarii/plantarii se va stabili la momentul semnarii contractului.
Pentru a se efectua livrarea la termen este necesara incheierea unui contract tip si achitarea unui avans de 30% din valoarea totala a comenzii.
Cand se taie paulownia
Cultura de Paulownia necesita taierea arborelui de la baza dupa 6 luni de vegetatie, deoarece acest fapt va duce la o crestere perfect dreapta pe primi 6m si dezvoltarea coronamentului dupa accea. Acest lucru va spori productia de cherestea de tip A. Exploatarea se poate incepe dupa 3 ani cu o productivitate buna.
Care sunt beneficiile cultivarii paulownia?
Paulownia este rezistent la contorsionare (creste drept), este rezistent la cotractie (nu se despica) si in general rezistent la deformari. Are un lemn frumos, curat si neted. Nu are noduri. Proprietatile sale de granulatie fina fac din Paulownia un copac cu lemn exceptional de protrivit pentru barci, paleti, mobilier de uz casnic, precum si placaj, case, prefabricate, semifabricate si panouri interne de constructie.
Paulownia este de asemenea crescut ca o sursa durabila de bio-combustibil, un pas decisiv spre rezolvarea crizei energetice mondiale. Copacul natrual se regenereaza de la sistemele existente de radacina, castigand pe merit apelativul de copacul pasarii Pheonix. Aceasta inseamna ca se pot recolta intre minim 3 si maxim 5 rotatii de crestere a lemnului fara a fi nevoie de replantare.
Frunzele sale au o crestere rapida si au o capacitate imensa de absorbtie de bioxid de carbon.Sistemul sau de radacini profunde ii da posibilitatea de a ecologiza suprafetele degradate de sol. Radacinile sale adanci permit, de asemenea imbunatatirea calitatii solului si sa mentina sisteme subterande de apa.
Paulownia EU este o specie nou creata, testata si recunoscuta pe plan international de specialistii in domeniu, case nu se poate multiplica, prin uramre nu este o specie invaziva, indiferent de unde este cultivata in lume.
Calitati esentiale
Este copacul cu cea mai rapida crestere din lume. Este perfect ornamental, are flori superbe. Este sau poate fi o afacere, inclusiv si mai ales la nivel local sau la nivelul unei comunitatii.Poate acoperi nevoile locale sau uzuale de lemn.
Propreitatiile lemnului
Este un lemn usor (de 2 ori mai usor decat stejarul). Este de 2 ori mai rezistent la foc decat lemnul obisnuit de fag. Este un lemn cu grad foarte redus de umiditate. el insusi nu este afectat de umezeala. Este un foarte bun izolant. Este usor de uscat, uscare in aer liber in 30-60 zile. Are o foarte buna prelucrabilitate.
Utilizare pentru biomasa
Este o planta energetica. Creste si se recolteaza precum orice copac, dar poate deveni lemn de foc, brichete si, desi arde la temperaturi mai mari, degaja multa energie.
Ce este Paulownia ?
Paulownia este arborele cunoscut si sub numele de "Copacul Printesei" sau "Copacul Pasarii Pheonix", fiind copacul de esenta tare cu cea mai rapida crestere din lume.Cultivat in conditii corecte, el poate ajunge la o inaltime de 20m in 3 ani, putand fi recoltat pentru cherestea.
Cel putin 6 specii de Paulownia sunt in prezent recunoscute: P.Elongate, P.Fargesii, P.Fortunei, P.Glabrata, P.Taiwania si P.Tormentosa, cunoscuta de asemenea si sub numele de Kiri; Paulownia este cultivata in China de cel putin 3000 de ani, in Statele Unite ale Americii din anul 1800 si in Japonia din anul 1970 cand lemnul de Pauolownia a devenit o afacere de export de miliarde de dolari.
Paulownia EU (COTEVISA 2)
Aceasta clona a fost creeata special pentru clima din Europa in laboratoare inca din anul 1972, inbunatatindu-se randamentul si rezistenta la temperaturi scazute si inalte (
-33 .. +55 grade C), planta beneficiand de recunoastere internationala avand pasaport european, certificat de calitate european cat si licenta de comercializare internationala.
Acest copac joaca un rol foarte important in furnizarea de cheresea, lemn pentru industria mobilei, lemn pentru combustibil si in diverse alte scopuri. Una dintre cele mai versatile specii lemnoase existente, Paulownia a captat o imensa popularitate in Occident unde cultivarea sa este in plina expansiune, in special pentru productia de mobilier, placaj si pentru biomasa.
Cunsocuta in industria cherestelei si a mobilei drept "aluminiul din lemn", Paulownia este cu 30% mai usor decat orice lemn comparabil, de esenta tare.
Beneficiile cultivarii
Cateva din avantajele lemnului Paulownia :
- Doua kilograme de Paulonia echivaleaza cu 1L motorina.
- Are o putere calorica de 3680 KJ.
- Absoarbe intr-un an 1200t. de Co2 / ha, echivalentul a 100.000 km parcursi de un autoturism.
- Este o planta melifera cu o productie de miere / ha de circa 700 - 1000 kg.
- Nu dauneaza solului, ba mail mult, il imbunatateste.
- Are radacina pivotanta de 10 - 12 m avand si rolul de a stabiliza solul.
Afaceri Paulownia Romania
Afacerile unor bihoreni cresc văzând cu ochii. Ei au adus în România arborele cu cea mai rapidă creştere din lume şi l-au plantat pe 22 de hectare de teren. Convinşi că vor obţine rapid profit, deoarece Paulownia sau copacul prinţesei creşte într-un an cât alţii în zece, bihorenii se gândesc deja să extindă plantaţia.
Gheorghe David şi Florin Vrăbieş au plantat primele seminţe de Paulownia în toamna anului trecut. Acum, pe cele 22 de hectare de teren de lângă Oradea stau să răsară 13.000 de puieţi. O adevărată mină de aur spun investitorii.
„La noi, în Europa, a pătruns în urmă cu 8-9 ani. Culturi se găsesc în Germania, Olanda, Spania de unde chiar se importă și în România”, spune Florin Vrăbieș.
„Are putere calorică excelentă, e un lemn de construcții foarte bun, ușor, cam 310 kg pe metru cub uscat. nu crapă, nu se torsionează, i se și spune aluminiul din lemn”, adaugă Gheorghe David.
Paulownia are o perioadă de creștere foarte rapidă. Într-un singur an ajunge la o înălţime de patru metri, spre deosebire de fag care atinge această dimensiune în 10 ani ori stejar care are nevoie de 15 ani ca să crească la fel de mare.
Arborele ajunge la maturitate în patru ani, când are deja diametrul de 30 de centimetri. Paulownia sau copacul prinţesei excelează şi din punct de vedere al cantităţii de dioxid de carbon absorbite - 28 de tone pe hectar pe an, faţă de cinci tone cât absoarbe fagul.
În plus, arborele are întrebuinţări multiple: rădăcina de peste 6 metri este folosită pentru producerea peleților, iar lemnul este recunoscut pentru valoarea sa energetică. Specialiştii spun că arderea a 2 kilograme de paulownia echivalează cu cea a unui litru de motorină.
Dar marea sa calitate este duritatea care îl recomandă în construcţii. „În primul rând nu are noduri, este drept, se va putea folosi la deschideri mari, având greutate mică, cu 30% mai puțin decât lemnul nostru clasic”, explică inginerul constructor Dumitru Berinde.
Convinşi că afacerea va fi un succes, cei doi bihoreni vor să planteze anul acesta cu paulownia alte 80 de hectare.
Prețul unui singur puiet poate ajunge la 6 euro, iar metrul cub de lemn uscat este vândut cu sume cuprinse între 300 și 2.000 de euro.
Paulownia - o afacere din care sa castigi 30.000 euro/ha chiar din cel de-al 3-lea an!
Cuprinsul lucrarii
Introducere
- Importanta si beneficiile culturii de paulownia
- Scurt istoric – origine, Plantatiile de paulownia pe glob, Plantatiile de paulownia in Romania
- Caracteristici morfologice si biologice la paulownia (descriere, caracteristici, specii si soiuri, utilizari)
Plantatia de paulownia
- Alegerea si pregatirea terenului de plantare (suprafata, sol, clima, relief)
- Tehnologia de plantare a copacilor paulownia
- Intretinerea – udare, fertilizare, temperatura, lumina, alte activitati specifice
- Principalii daunatori – prevenire si combatere
- Recoltarea
Valorificarea produselor rezultate si conexe
- Procesarea lemnului – mobile, produse ornamentale etc.
- Energie (Biomasa)
- Produse conexe – miere, seminte, puieti, arbusti decorative si aranjamente florale
Planificarea afacerii
- Suprafata de cultura
- Investitia initiala
- Numarul de puieti necesari pentru a demara o plantatie
- Analiza cerintelor si a necesarului de personal
- Instalatii, echipament
- Spatiu depozitare, transport
- Estimare Profituri
- Piata tinta
- Concurenta
- Costurile cu intretinerea unui ha
- Accesarea de fonduri UE nerambursabile
Ghid pentru plantatia ta de Paulownia - o afacere cu radacini viguroase, succes infloritor si roade financiare bogate!
NOU
IAN.2015
Cuprinsul lucrarii
Introducere
- Importanta si beneficiile culturii de paulownia
- Scurt istoric – origine, Plantatiile de paulownia pe glob, Plantatiile de paulownia in Romania
- Caracteristici morfologice si biologice la paulownia (descriere, caracteristici, specii si soiuri, utilizari)
Plantatia de paulownia
- Alegerea si pregatirea terenului de plantare (suprafata, sol, clima, relief)
- Tehnologia de plantare a copacilor paulownia
- Intretinerea – udare, fertilizare, temperatura, lumina, alte activitati specifice
- Principalii daunatori – prevenire si combatere
- Recoltarea
Valorificarea produselor rezultate si conexe
- Procesarea lemnului – mobile, produse ornamentale etc.
- Energie (Biomasa)
- Produse conexe – miere, seminte, puieti, arbusti decorative si aranjamente florale
Planificarea afacerii
- Suprafata de cultura
- Investitia initiala
- Numarul de puieti necesari pentru a demara o plantatie
- Analiza cerintelor si a necesarului de personal
- Instalatii, echipament
- Spatiu depozitare, transport
- Estimare Profituri
- Piata tinta
- Concurenta
- Costurile cu intretinerea unui ha
- Accesarea de fonduri UE nerambursabile
Adrese utile
Legislatie
Cunoscut si drept Copacul Printesei, arborele Paulownia suscita acum interesul oamenilor de afaceri, dornici de noi solutii de a face bani.
Daca vrei intr-adevar o afacere: cu investitii modeste
aducatoare de castig consistent
profitabila in cel mai scurt timp...
Comanda acum Ghidul tau despre Plantatia de Paulownia! Este UNICUL ghid aparut pe piata ideilor de afaceri, privind infiintarea unei plantatii de Paulownia.
Ghidul iti arata de la A la Z ce inseamna aceasta afacere si te invata cum sa demarezi in siguranta propria ta plantatie cu arbori de Paulownia!
In plus, te sfatuiaste cum sa obtii finantarea europeana nerambursabila pentru investitia initiala. Cu acesti bani poti cumpara puietii de Paulownia, baza plantatiei tale! Profita! Putine sunt afacerile care, pentru doar 4000 € investiti, iti aduc in 3 ani 25.000 - 30.000€! Iar daca 80% din cei 4000 € ii iei din fonduri europene... Comanda acum lucrarea "Cum sa faci bani din propria ta Plantatie de Paulownia” si afla cum totul devine posibil!
15 argumente care-ti demonstreaza ca Paulownia - arborele ce creste intr-un an cat altii in 10 - este afacerea vietii tale!

Cu siguranta ai auzit de el! Cum se putea altfel!
O lista consistenta de superlative face din arborele Paulownia axul central al unei afaceri extrem de profitabile:
1. Paulownia este arborele cu cea mai rapida crestere din lume: 20 metri in 3 ani, in conditii de ingrijire corecta. In doar 9 ani poate atinge inaltimea maxima!
2. Isi asuma cu gratie si flori superbe rolul de arbore ornamental.
3. Lemnul sau este de esenta dura, cu aspect frumos, curat, neted, fara noduri – Paulownia este minunat pentru mobila si cherestea.
4. Prezinta un grad ridicat de prelucrabilitate.
5. Cunoscut si sub numele de „aluminiul din lemn”, Paulownia este cu 30% mai usor decat orice alt lemn de esenta tare. Este valorificat pe piata lemnului de lux, pentru iahturi, avioane usoare, instrumente muzicale si mobila scumpa.
6. Lemn de granulatie foarte fina, Paulownia se dovedeste extrem de potrivit pentru constructia prefabricatelor, paletelor, panourilor de constructie, mobilierului casnic etc.
7. Valoarea comerciala a lemnului de Paulownia se apropie de cea a nucului.
8. Se regenereaza rapid, de aici si supranumele de copac al pasarii Pheonix. Aceasta inseamna ca se pot recolta minimum 3 si maximum 5 rotatii de crestere a lemnului fara a fi nevoie de replantare.
9. Lemnul de Paulownia are un grad de umiditate foarte redus, calitate care determina uscarea sa rapida in aer liber in cca. 30-60 de zile.
10. De 2 ori mai rezistent la foc decat fagul, desi arde la temperaturi mai inalte, degaja o mare cantitate de energie (are o putere calorica de 3680KJ). Caldura rezultata prin arderea a 2 kg de lemn Paulownia echivaleaza cu cea rezultata in urma arderii unui litru de motorina.
11. Folosit ca lemn de combustibil se comporta excelent.
12. Paulownia este un arbore melifer, productia de miere la ha atingand anual 700-1000 kg.
13. Radacina sa pivotanta de 10-12 metri are capacitatea de fixare si stabilizare a solului. Paulownia previne eroziunea solului, il ecologizeaza, ii imbunatateste calitatile si permite protectia sistemelor subterane de apa.
14. Prin coronamentul sau bogat Paulownia poate absorbi o mare cantitate de bioxid de carbon din atmosfera: 1200 tone de CO2/an, echivalentul noxelor emise de un automobil la parcurgerea a 100.000 km.
15. Frunzele sale ating dimensiuni foarte mari (cca. 60 cm diametru). Ele absorb noxele, praful si zgomotele. Pot fi folosite si ca hrana pentru animale.
Profita! Afla totul despre Paulownia si tot ce-ti poate oferi o plantatie! Atentie insa:
- Este afacerea zilei!
- La noi este inca o noutate!
- Multi isi doresc acest tip de afacere dar nu stiu de unde sa inceapa!
- Nu toti arborii Paulownia pot creste in Romania!
- Iar daca iti doresti o plantatie de Paulownia rentabila, este nevoie sa stii ce conditii trebuie sa indeplinesti!
Avantajul tau!
Comanda acum lucrarea "Cum sa faci bani din propria ta Plantatie de Paulownia”! Fii printre primii care ocupa piata! Ghidul complet al pasilor ce trebuie urmati pentru a avea propria ta plantatie de Paulownia cu adevarat profitabila poate fi al tau. ACUM! Grabeste-te!
Cum sa castigi de 10 ori mai mult decat ai investit! Informatii 100% verificate! Practice si aplicabile imediat!
Dat fiind gradul de noutate al acestui tip de cultura, informatiile tale privind plantatia de Paulownia
trebuie sa fie cat mai ample si mai precise. Din surse verificate, autorii Ghidului "Cum sa faci bani din propria ta Plantatie de Paulownia” iti aduc acum toate informatiile necesare demararii si dezvoltarii unei astfel de afaceri.
In cuprinsul lucrarii g

Importanta si beneficiile culturii de Paulownia
Cum se pot valorifica produsele rezultate si conexe culturii de Paulownia
- Procesarea lemnului – mobile, produse ornamentale etc.
- Energie (Biomasa)
- Produse conexe – miere, seminte, puieti, arbusti decorativi si aranjamente florale
Ce presupune pregatirea unei plantaii de Paulonia
Totul despre arborii Paulownia
- Caracteristici biologice si morfologice
- Conditii de plantare (sol, suprafata, clima, relief, temperatura etc.)
- Conditii de intretinere (udare, fertilizare, temperatura, lumina, alte activitati specifice)
- Daunatori (prevenire si combatere)
- Recoltare
- Posibile probleme. Solutii de prevenire
Cum sa-ti planifici eficient afacerea – Planul afacerii cu Paulownia
- Suprafata de cultura
- Investitia initiala
- Numarul de puieti necesari pentru a demara o plantatie
- Analiza cerintelor si a necesarului de personal
- Instalatii, echipament
- Spatiu depozitare, transport
- Estimare profituri
- Piata tinta
- Concurenta
- Costurile cu intretinerea unui ha
- Accesarea de fonduri UE nerambursabile
Informatii utile pentru bunul mers al afacerii privind plantatia de Paulownia
- Legislatie specifica
- Sugestii privind obtinerea de fonduri europene nerambursabile pentru demararea afacerii
- Adrese furnizori puieti de Paulownia pentru plantare
- Piete de desfacere pentru valorificarea produselor rezultate: lemn, puieti, seminte, miere
Comanda acum unul din cele 750 de Ghiduri "Cum sa faci bani din propria ta Plantatie de Paulownia”! Valorifica potentialul acestor informatii! Cu cat mai repede, cu atat mai bine!
Precum pasarea Pheonix, arborii Paulownia renasc dupa fiecare taiere, fara ca tu sa scoti alti bani din buzunar!

Da! Nu-i nevoie sa investesti mereu bani pentru replantare! Mladitele tinere de Paulownia rodesc pe trunchiul nou fara ca tu sa fii nevoit sa investesti alti bani! Cel putin timp de 9 ani!
Stii la cat se poate ridica profitul tau in 9 ani? Sa socotim:



Concluzia: dupa 9 ani de exploatare a plantatiei de Paulownia ai castigat 30.000 € x 3 – 4.000 = 86.000 €.
Adauga la acestia eventualul castig din biomasa in cel de-al 10-lea an – 9.000 € si la finalul a 10 ani castigul tau din afacerea cu Paulownia este de 95.000 €!
Demareaza acum afacerea ta cu arbori Paulownia! In Galati, Braila, Tulcea, Brasov, Constanta, Cluj si Iasi, vantul a inceput sa bata printre arbori Paulownia! Si fosnetul lor, zau... suna a fosnet de bani!
Comanda acum ghidul tau pentru afacerea cu arbori Paulownia! Descopera cat de usor poti face bani dinPlantatia ta de Paulownia! Investeste intai in Ghidul tau, invata totul despre Paulownia si bucura-te apoi de “comoara” ta!
“Expertul” care te a

Totul poate parea extrem de simplu! Exista insa, ca in orice afacere, mici secrete care, odata cunoscute, indeparteaza orice tip de risc ce ti-ar putea periclita afacerea. Lucrarea "Cum sa faci bani din propria ta Plantatie de Paulownia” contine toate informatiile care te scutesc de esecurile inerente unui debut intr-o afacere.
- Iti impartaseste toate dedesubturile afacerii
- Iti da cele mai eficiente sfaturi privind: alegerea terenului, caracteristicile solului, clima etc.
- Iti recomanda cel mai potrivit material biologic, perfect adaptat climei noastre, adrese de furnizori etc.
- Iti arata cum poti obtine de la UE pana la 80% din banii destinati investitiei initiale!
- Pune baze sigure afacerii tale profitabile cu Paulownia!
- Are grija de investitiile tale
- Iti economiseste timpul, energia si banii!
Comanda acum Ghidul "Cum sa faci bani din propria ta Plantatie de Paulownia”! Este adevarat: castigul rapid te atrage! Dar alege sa faci lucrurile in deplina cunostinta de cauza! Sunt banii tai la mijloc! Lucrarea"Cum sa faci bani din propria ta Plantatie de Paulownia” te ajuta sa ocolesti riscurile si iti garanteaza succesul!
Daca vrei s-o faci, fa-o! Dar inteligent! Investeste initial in cunostere!
Iata cateva lucruri de care ar trebui sa tii cont:
- Ghidul "Cum sa faci bani din propria ta Plantatie de Paulownia”, UNICUL ghid existent pe piata referitor la afacerea cu arbori Paulownia, a fost deja lansat. Prima editie numara doar 750 de exemplare! Si se cumpara ca painea calda! Grabeste-te!
- Fara cunostinte solide, de la specialisti, risti sa esuezi! E totusi vorba de banii tai!
- Asigura-te intai ca stii totul despre demararea si dezvoltarea unei afaceri cu arbori Paulownia!
Comanda ACUM exemplarul tau! Dobandeste cunoasterea de care ai nevoie pentru a demara afacerea ta cu arbori Paulownia!
Pretul CD-ului este 97,01 lei (TVA inclusa)!
Noi am sadit prima „samanta”! Tu culege roadele!
Cu tot respectul pentru alegerea ta de a valorifica sau nu o informatie cu un asemenea potential,
Ana-Maria Purda,
Manager produs
Divizia Editoriala Idei de Afaceri
Rentrop & Straton
P.S.: CADOUL NOSTRU pentru TINE:
Daca te simti nesigur, ai la dispozitie o perioada de gratie de 30 de zile pentru a te hotari! Verifica personal daca informatia oferita iti este de folos! Daca te razgandesti, poti solicita returnarea contravalorii lui. Garantia „Toti banii inapoi!” lucreaza pentru tine acum!
“L-am cumparat si eu. Tocmai pentru ca la un moment dat toata mass media vuia: “minunatul arbore de Paulownia - cea mai buna afacere a zilei”! Am fost curios: cum vedeti lucrurile, cam ce posibilitati ar fi la noi pentru a incepe o asemenea afacere. Sunt foarte multe informatii si acum, incet, incet incerc sa pun toate informatiile cap la cap si dupa modelul planului oferit, incerc sa demarez afacerea. Sper sa mearga! Multumesc!”
Vlad Grecea, investitor, Prahova
Informatii tehnice: CD-ul ruleaza pe sistemele de operare Windows XP SP2, Windows Vista, Windows 7 si Windows 8. Cerinte hardware: 512 MB RAM, 300 MB HDD. Recomandam instalarea produsului pe un sistem de operare cu licenta. Nu ne asumam rularea in conditii optime a produsului pe computere ce au sisteme de operare fara licenta.
Paulownia, copacul cu cea mai mare viteză de creștere din lume
Paulownia este un copac-minune, originar din China, care ajunge la o înălțime de 20 de metri în doar 3 ani. La această vârstă, el are deja o masă lemnoasă de 0,3 metri cubi și poate fi recoltat, furnizând un lemn de esență dură, curat și fără noduri, ideal pentru realizarea de produse de lux (iahturi, avioane ușoare, instrumente muzicale, mobilă scumpă).
Vorbim, așadar, despre un lemn valoros și foarte căutat, în special pe piețele occidentale, unde ajunge să fie livrat la un preț de chiar și câteva sute de euro/mc.
În plus, Paulownia prezintă marele avantaj că, după tăiere, din rădăcina rămasă va crește un nou copac care va fi la rândul lui recoltat dupa câțiva ani și tot așa. O plantație de Paulownia reprezintă, în consecință, o afacere extrem de profitabilă, care furnizează recolte frumoase și constante de lemn prețios la fiecare 3 ani.
Investiția inițială: 2000-3000 de euro/hectar
Să facem un calcul: o exploatație minimă, de doar 1 ha, numără cca 400 de copaci (densitatea ideală pentru a se obține o cherestea de calitate superioară) și presupune o investiție de 2.000-3.000 de euro. Iar prețul de valorificare al producției lemnoase, după perioada de 3 ani, este de 50 de euro/copac.
Bilanțul? Venituri de 20.000 de euro, adică de peste 10 ori investiția inițială, în condițiile în care munca este practic zero – copacii trebuie lăsați să crească și atât. Și, desigur, nu trebuie pierdut din vedere faptul că aceste venituri sunt direct proporționale cu mărimea exploatației (numărul de hectare).
În fine, să menționam și aspectul ecologic al acestui copac-minune. Absoarbe cantități mari de CO2 și, datorită faptului că are un ritm de creștere extrem de rapid, de până la 6 metri pe an, este privit în ultimul timp ca o posibila soluție la problema defrișărilor la nivel mondial. Paulownia este deja folosit ca un copac de reîmpădurire în țări ca Australia, Germania, China, SUA sau Panama, cu efecte benefice și pentru stoparea eroziunii solului, grație rădăcinilor sale lungi și ramificate.
Soi special creat pentru clima din România
Concluzia? O listă consistentă de superlative face din arborele Paulownia un factor benefic pentru mediu și, totodata, subiectul unei afaceri de succes. Iar vestea bună este că cercetătorii, în urma încrucișărilor a două soiuri de Paulownia (Tomentosa și Elongata), au obținut un hibrid foarte valoros, care face cu succes față condițiilor climaterice din țara noastră – Paulownia Clona Cotevisa 2. Paulownia merită, deci, toată atenția autorităților și a posibililor întreprinzători.
Panou din lemn masiv, paulownia board
Produs
Paneluri din lemn masiv
Panou din lemn masiv
Tipuri de lemn masiv
specii asiatice
Specii
paulownia board
Originea
China
Regiunea
heze city shandong
Specificaţii
Cantitatea
2500.0 - 3000.0 m3 pe lună
Asociat
拼板
Grosime
3-30 mm
Latimea
100-1200 mm
Lungime
300-2500 mm
Calitatea
AA ,AB ,BC
Certificare
FSC
Clei
hangang germany
Preţ şi condiţii
Pretul
470 USD pe m3
Incoterm
FOB - liber la bord Tara China Regiunea QINGDAO PORT CHINA
Disponibilitate
Disponibil la comandă în mai puţin de 30 de zile
Vinde în:
Global
specii asiatice, China paulownia panel
Produs
Tipuri de lemn masiv
specii asiatice
Specii
China paulownia panel
Originea speciilor
China
Tip
Componente pentru mobila
Scurta descriere-utilizare finala
抽屉
Specificaţii
Cantitatea
3000 m3 pe lună
Dimensiuni
14*1220*1500
Preţ şi condiţii
Pretul
450 USD pe m3
Disponibilitate
Disponibil la comandă în mai puţin de 30 de zile
Vinde în:
Global
PAULOWNIA - ARBORELE INTELIGENT
ARBORELE INTELIGENT
PAULOWNIA - ARBORELE INTELIGENT Trăim pe Planeta Verde. De acolo din spatiul cosmic aceasta apare de o frumuseţe ireală. Ne dorim să o admirăm clipă de clipă, ne dorim să o lăsăm copiilor noştrii, frumoasă şi curată, aşa cum ne dorim ca şi ei să fie. Lumea aşa cum o cunoaştem poate fi mai frumoasă, poate oferi resurse bogate care să ne ţină sănătoşi, viguroşi şi fericiţi. Universul ne dă soluţiile. Trebuie doar să le vedem, să le cunoaştem şi să le utilizăm în folosul nostru, al tuturor şi spre bunul mers al vieţii. Oare cum ar fi ca din munca noastră să se nască mai multă verdeaţă, mai mult frumos, să lăsăm mai puţine reziduri toxice, să cheltuim mai puţin, să nu distrugem ci să creem, să putem trăi din toate astea, să aducem profit şi să dam valoare vieţilor noastre, să fim apreciaţi, admiraţi, lăudaţi şi recunoscuţi pentru meritele noastre? Există un copac care creşte repede, drept şi falnic, are frunze mari şi flori superbe, este uşor, rezistent şi prelucrabil, se regenerează rapid şi poate fi al tău! Paulownia, copacul inteligent Paulownia este un arbore (de asemenea cunoscut şi sub numele de Copacul Prinţesei sau Copacul păsării Phoenix), este copacul de esenţă tare cu cea mai rapidă creştere din lume. Dacă este cultivat în condiţii corecte, el poate ajunge la o înălţime de 20 metri în 3 ani şi totodată recoltabil pentru producţia de cherestea. Cel puţin 6 specii sunt cunoscute în prezent: P.Elongate, P.Fargesii, P.Fortunei, P.Giabrata, P.Taiwaniania, P.Tomentosa: este de asemenea cunoscută sub numele de Kiri; este cultivat în China de cel puţin 3000 ani, în Statele Unite ale Americii din anul 1800 şi în Japonia din anul 1970 când lemnul de paulownia a devenit o afacere de export de miliarde de dolari. Încă din anul 1972 s-a pus baza studierii plantei în laborator, înbunătăţindu-se randamentul şi rezistenţa la temperaturi scăzute şi înalte (-25, +45 grade C). Cea mai nouă plantă creată prin clonare, in vitro, este Paulownia Clona In Vitro 112, în prezent este cea mai resistentă plantă pe piaţă din familia Paulownia. Este marcă înregistrată, planta beneficiază de recunoaştere internaţională având paşaport European, certificat de calitate european cât şi licenţă de comercializare internaţională.2 Acest copac joacă un rol foarte important în furnizarea de cherestea, lemn pentru industria mobilei, lemn de combustibil şi biomasă.3 Una dintre cele mai versatile specii lemnoase existente, Paulownia Clona In Vitro 112 a căpătat o imensă popularitate în Occident unde cultivarea sa este în plină expansiune, în special pentru producţia de mobilier, placaj şi pentru biomasă. Cunoscut în industria cherestelei şi a mobilei drept "aluminiul din lemn", acest copac este cu 30% mai uşor decât orice lemn comparabil, de esenţă tare. Paulownia este rezistent la contorsionare (creşte drept), este rezistent la contracţie (nu se despică) şi in general rezistent la deformări. Are un lemn frumos, curat şi neted. Nu are noduri. Proprietăţile sale de granulaţie fină fac din Paulownia un copac cu lemn excepţional de potrivit pentru bare, paleţi, mobilier de uz casnic, precum şi placaj, case, prefabricate, semifabricate şi panouri interne de construcţie. Paulownia este de asemenea crescut ca o sursă durabilă de bio-combustibil, un pas decisiv spre rezolvarea crizei energetice mondiale. Copacul natural se regenerează de la sistemele existente de rădăcină, câstigând pe merit apelativul de copacul păsării Phoenix. Copacul se regenerează de 3-5 ori, fără a fi nevoie de replantare. Frunzele sale au o creştere rapidă şi au o capacitate imensă de absorbţie de dioxid de carbon. Sistemul său de rădăcini profunde îi dă posibilitatea de a ecologiza suprafeţe de sol degradate. Rădăcinile sale adânci înbunătăţesc calitatea solului şi menţin sistemele subterane de apă. Paulownia Clona In Vitro 112 este cea mai nouă specie creată, testată şi recunoscută pe plan internaţional de specialişti în domeniu. Această specie nu se poate multiplica, prin urmare nu este o invazivă, indiferent unde este cultivată în lume. Totodată joacă un rol important şi la dezvoltarea speciei în câmpul culturilor energetice şi a folosirii lemnului, precum şi la dezvoltarea rurală dând sens zonelor agricole vechi abandonate. Studiul noilor specii agroforestiere a plantelor bioenergetice este necesar şi evident în ultimii ani. Scumpirea şi lipsa combustibililor fosili face ca, căutarea de noi resurse să fie vitală. De asemenea, părăsirea zonelor agricole tradiţionale provoacă multe problem, depopulare a zonelor rurale şi, având drept consecinţă sărăcirea acestor regiuni. Astfel, în căutarea noilor culturi pentru a obţine biomasă cu diferite scopuri, fie ele energetice, lemnoase sau de conservare a munţilor, şi zonelor rurale, a început să se studieze o cultură cu o creştere foarte rapidă, genul Paulownia sp., ca un posibil factor în dezvoltarea rurală durabilă, înlocuirea lemnului provenit din pădurile naturale. 4 PLAN DE AFACERE De cât teren am nevoie pentru o plantaţie de Paulownia Clona In Vitro 112? Pentru a exista rentabilitate este recomandat să se înceapă afacerea cu minim 1 ha de teren. Rentabilitatea creşte cu cât suprafaţa de teren este mai mare. Câte plante sunt necesare pentru 1 ha de teren? Se recomandă plantarea din 4 în 4 m, adică 600 arbori/ha. Cât costă o plataţie de Paulownia Clona In Vitro 112 pentru 1 ha de teren? Un puiete la 8 săptămâni de viaţă, moment în care se recomandă plantarea în perioada Aprilie-Septembrie, costă 5 EUR/buc + TVA. Pentru 1 ha de teren plantat cu Paulownia investiţia necesară este de 3720 EUR cu TVA inclus / 1 ha. Când se poate începe exploatarea? Cultura de Paulownia necesită tăierea arborelui de la bază după 6 luni de viaţă, astfel va avea o creştere fără coronament şi perfect dreapt de minim 5 m ceea ce va spori producţia de cherestea de tip A. Exploatarea se poate începe după 3 ani cu o productivitate maximă. Cât pot câştiga? Pentru fiecare arbore de Paulownia Clona In Vitro 112 se poate obţine în medie 50 EUR/buc, sumă garantată prin contract. După prima exploatare arborele va creşte din nou într-un ritm şi mai rapid fără nici o investiţie. Asigurăm contracte pe termen lung de preluare a arborilor obţinuţi după cicluri de creştere de câte 3 ani. Cum comand? Arborele Paulownia trebuie comandat cu 8 săptămâni înainte de momentul în care se doreşte plantarea. Pentru a se efectua livrarea la termen este necesară încheierea unui contract tip şi achiatarea unui avans de 30% din valoarea toatală a comenzii. Cât costă 1 puiete de Paulownia? Pentru o cantitate de min. 300 buc preţul este de 6,2 EUR cu TVA inclus / buc. Preţ / buc pentru o cantitate mai mică decât 300 buc puieţi: 1 - 100 buc = 15 EUR 101 - 200 buc = 13 EUR 201 - 299 buc = 11 EUR5 Date tehnice arbore Paulownia Clona In Vitro 112 : lemn verde-700-800 kg/m3 lemn uscat-300-310 kg/m3 CULOARE: alb-gălbui DURITATE: 1,4 kN FLEXIBILITATE:6,3 GPa REZISTENŢĂ LA RUPERE:42 MPa REZISTENŢĂ LA COMPRIMARE: 20 MPa REZISTENŢĂ MAXIMĂ ÎMPOTRIVA INSECTELOR DENSITATE:6 Caracteristicile şi avantajele arborelui Paulownia Clona In Vitro 112 Produsul principal obţinut din Paulownia este lemnul. Datorită rezistenţei sale şi datorită faptului că este un material uşor, lemnul de Paulownia este foarte potrivit şi în special indicat pentru mobilierul şi tapiţeria interioară a rulotelor, avioanelor şi ambarcaţiunilor uşoare. Acesta este adecvat şi pentru obţinerea celulozei de lemn, fibrei, hârtiei şi grinzi lamelare. Lemnul este semipreţios ,de o culoare foarte deschisă, foarte rezistent şi ultra- uşor, cântăreşte foarte puţin şi este foarte apreciat, având un preţ foarte bun. Efectuând o comparaţie cu metalele, Paulownia poate fi considerat ca fiind “aluminiul” din cadrul tipurilor de lemn de utilitate. Un metru cub din acest tip de lemn cântăreşte in jur de 310 kg. Este unul din produsele prelucrate intensiv, dintre cele mai stabile, nu se îndoaie, nici nu se deformează şi nici nu crapă. Lemnul este uşor de prelucrat, are o fineţe ridicată şi permite efectuarea unei mari varietăţi de produse finite. Poate fi vopsit, lăcuit sau se poate adăuga adeziv. Nu este uşor inflamabil şi este rezistent la apă. Textura sa şi culoarea sunt asemănătoare cu ale frăşinului. Datorită prelucrării sale uşoare este perfect pentru elaborarea de planşe şi pentru placare. Are o capacitate mare de izolare termică. Este excelent în construcţii ca placaj şi pentru izolare interioară sau exterioară. Arborii se pot tăia după minim trei ani pentru producţia de lemn şi după unu sau doi ani pentru producţia de piloni. Este uşor de decojit ( cu 20% mai simplu decât la alţi arbori). Se adaptează uşor la climă şi sol.7 Are un grad ridicat de utilizare deoarece arborii se pot tăia la fiecare trei ani pentru a fi utilizaţi pentru obţinerea energiei sau pentru a fi folosiţi în ateliere de prelucrare a lemnului. Reprezintă o perdea forestieră de protectie fiind arbori foarte adecvaţi pentru umbră. Pot servi drept ornamente şi oferă o rezistenţă ignifugă datorită conţinutului lor scăzut în răşinoase şi uleiuri (temperatură de aprindere foarte ridicată). Aceşti arbori tolerează toate tipurile de soluri atâta timp cât nivelul pânzei freatice este sub 2 metri şi nu există stâncă până la o adâncime de 6 metri. Cerinţele hidrice sunt de 750 mm³ pe an. Consumul de nitrogen la arborii adulţi este estimat la 350 UF de nitrogen. Rădăcinile sunt verticale, atingând până la 9 metri. Lăţimea coroanei poate depăşi cu uşurinţă 10 metri, de aceea nu este recomandat să plantaţi Paulownia şi nici alţi arbori având coroana bogată în apropierea pereţilor, construcţiilor, conductelor de apă sau reţelelor de cablu. Frunzele sunt de dimensiuni mari, mai ales cele din primul an de creştere, având peste 60 de centimetri, ceea ce reprezintă un mare ajutor ecologic în lupta împotriva poluării aerului. Frunzele sunt utile ca furaje sau ca fertilizator datorită conţinutului ridicat de nitrogen. Absorbţia estimată de CO2 pentru 1 ha de Paulownia este de 1200 T pe an. Este o plantă meliferă, din momentul în care ajunge la maturitate (2-3 ani). Mierea de Paulownia are un gust remarcabil, este aromată, de culoare deschisă şi se poate compara doar cu mierea de salcâm având aceeaşi calitate. Mierea de Paulownia mai este folosită ca şi medicament, ajută la vindecarea de bronşită şi alte boli respiratorii şi ajută şi la îmbunătăţirea digestiei. Aceste proprietăţi ale mierii de Paulownia sunt datorate substanţelor biologic active din flori, care la rândul lor sunt utilizate în produsele alimentare. Producţia de miere de albine/hectar este în jur de 700 kg.8 INSTRUCŢIUNI DE TRANSPORT ŞI PLANTARE TRANSPORTUL DIN SERE Transportul se face la o temperatură optimă de 16º C, puieţii fiind puşi în cutii de carton de 42 de unităţi şi este recomandat ca timpul de transport până la destinaţie să nu depăşească 4-5 zile. Când planta ajunge la destinaţie trebuie să se rupă cutia pentru a se aerisi plantele sau să se scoată din cutie (cel mai indicat). Înainte de plantare plantele trebuie irigate pentru a rămâne foarte umede. CONDIŢIILE TERENULUI, PLANTAREA Înainte de plantare, terenul trebuie pregătit. Trebuie să se realizeze o arătură de cel puţin 30 cm, o discuire, şi grapare. Solul nu trebuie să fie exagerat de clicos (daca plantăm în asemenea soluri trebuie să evităm masarea solului în jurul plantei evitând formarea de tip plastelină, deoarece sufocăm planta). Nivelul freatic trebuie să fie mai jos de 2 metri adâncime şi până la 6 m să un fie stâncă. Este bine ca terenul să fie bine lucrat şi trebuie eliminate toate ierburile inainte de plantare (pe o suprafaţă de minim 1m² / plantă). - în zonele muntoase unde nu există posibilitate de intrare a utilajelor pentru arătură, se face o săpătură manuală, de cel puţin 40 cm adâncime, pe o raza de 60 cm de la central cercului (plantă). Solul trebuie neapărat să fie bine umezit. -perioada optimă pentru plantare lunile de primăvară şi vară. -e important ca plantarea să fie făcută de persoane specializate în acest domeniu sau cel puţin asistate de personal autorizat de compania Paulownia. - se recomandă să se aplice folii de nailon de 1 m² pentru a proteja planta (ţine umezeala, captează apa şi nu lasă alte plante să crească în jurul ei. Aceasta folie este recomandată în mod special în zonele mai secetoase, pentru menţinerea umidităţii şi stagnarea apei provenită din ploi). Nu utilizaţi ierbicide neautorizate pentru această plantă. Plantaţiile pot fi împrejmuite cu pastor electric pentru evitarea intrărilor de animale. După un an de la plantaţie terenul între pomi se poate folosi pentru păşune, lucernă, legume. Puterea calorica este de 4211,06 Kcal9 În cazul în care este necesară păzirea plantaţiei se poate monta sistem de supraveghere. Supravegherea cu camere video costă până în 800 EUR, se montează un stalp înalt cu 3 camere video cu infraroşu cu sensor de mişcare, alimentat cu energie solară, iar în cazul în care sesizează mişcare în perimetrul supravegheat înregistrează şi alertează proprietarul. Înainte de a prelua comanda, un specialist de la firmă va merge şi va inspecta terenul, asftel vă vom putea spune dacă să faceţi sau nu investiţia. Interesul companiei noastre este de a expolata masa lemnoasă, de aceea este foarte important să ne asigurăm, că terenul pe care urmează să plantăm corespunde criteriilor. Plantarea se va face de către echipa noastră şi costă 500 EUR + TVA/ha. Vă garantăm că toate plantele se vor pride. După plantare, dacă există plante care nu se dezvoltă corespunzător, acestea se vor inlocui pe costurile companiei noastre. La plantare trebuie udat din abundenţă, este nevoie de 2000 l apă/ha. Dacă nu plouă şi este secetă trebuie udat de incă 4 ori din 7 în 7 zile. Rata prinderii este de 100% dacă s-a întreţinut conform specificaţiilor. Aşa cum am menţionat tăierea se va face de către echipa noastră, cu utilaje special, de aceea este important ca terenul să fie accesibil pentru exploatare. Garantat arborii se vor regenera de minim 3 ori, astfel îi vom putea exploata de minim 3 ori. Societatea noastră garantează cumpărarea arborilor maturizaţi. Se semnează contracte pe termen lung. După ultima exploatare, vom extrage şi rădăcinile din pământ, pentru care vom plăti 15 EUR. COSTURI / HA Puieţi 600 buc= 3720 EUR cu TVA inclus Plantarea= 500 EUR + TVA Pregătirea terenului= tarifele depind de zonă şi teren Apă la plantare= 2000 l Folia = 75 EUR/ha + manoperă= 250 EUR + TVA PENTRU MAI MULTE INFORMAŢII VĂ RUGĂM SĂ CONSULTAŢI PERSOANELE DE SPECIALITATE ALE FIRMEI PAULOWNIA.
Despre paulownia
Paulownia este un arbore (de asemenea cunoscut şi sub numele de Copacul Prinţesei sau Copacul păsării Phoenix), este copacul de esenţă tare cu cea mai rapidă creştere din lume. Dacă este cultivat în condiţii corecte, el poate ajunge la o înălţime de 20 metri în 3 ani şi totodată recoltabil pentru producţia de cherestea. Cel puţin 6 specii sunt în prezent recunoscute: P.Elongate,P.Fargesii, P.Fortunei, P.Giabrata, P.Taiwaniania, P.Tormentosa: este de asemenea cunoscută sub numele de Kiri, este cultivat în China de cel puţin 3000 ani, în Statele Unite ale Americii din anul 1800 şi în Japonia din anul 1970 când lemnul de paulownia a devenit o afacere de export de miliarde de dolari.
Înca din anul 1972 s-a pus baza studierii plantei în laborator, îmbunătăţindu-se randamentul şi rezistenţa la temperaturi scăzute şi înalte (-25, +45 grade C). S-au creat doua specii prin încrucişarea arborilor Paulownia Elongata şi Paulownia Fortunei.: Paulownia Clona in Vitro 112® şi Paulownia Cotevisa 2. Ambele sunt clone, au fost create in vitro, şi sunt înregistrate la Oficiul Comunitar pentru varietăţi de Plante (autoritate competentă EU).
Sunt plante energetice cu tulpină lemnificată, cu ciclu de creştere scurt, care se regenerează pe cale vegetativă, cu scopul de a produce energie regenerabilă.
Plantele beneficiază de certificate de calitate european cât şi licenţă de comercializare internaţională.
Una dintre cele mai versatile specii lemnoase existente, Paulownia a căpătat o imensă popularitate în Occident unde cultivarea sa este în plină expansiune, în special pentru producţia de mobilier, placaj şi pentru biomasă. Cunoscută în industria cherestelei şi a mobilei drept “aluminiul din lemn”, Paulownia Clona in Vitro 112® si Paulownia Cotevisa 2 este cu 30% mai uşor decât orice lemn comparabil, de esenţă tare. Paulownia este rezistent la contorsionare (creşte drept), este rezistent la contracţie (nu se despică) şi in general rezistent la deformări. Un metru cub din acest tip de lemn cântăreşte în jur de 310 kg.
Paulownia este de asemenea crescut ca o sursă durabilă de bio-combustibil, un pas decisiv spre rezolvarea crizei energetice mondiale.
Copacul se regenerează de la sistemele existente de rădăcină, câstigând pe merit apelativul de copacul păsării Phoenix. Aceasta înseamnă că se pot recolta între minim 3 şi maxim 5 rotaţii de creştere a lemnului fără a fi nevoie de replantare. Frunzele sale au o creştere rapidă şi au o capacitate imensă de absorbţie de dioxid de carbon.
Sistemul său de rădăcini profunde îi dă posibilitatea de a ecologiza suprafeţe degradate de sol.
Produsul principal obţinut din Paulownia Clona in Vitro 112® si Paulownia Cotevisa 2este lemnul. Datorită rezistenţei sale şi datorită faptului că este un material uşor,lemnul de Paulownia este foarte potrivit şi în special indicat pentru mobilierul şi tapiţeria interioară a rulotelor, avioanelor şi ambarcaţiunilor uşoare.
Lemnul este semipreţios ,de o culoare foarte deschisă, foarte rezistent şi ultra- uşor, cântăreşte foarte puţin şi este foarte apreciat, avand un preţ foarte bun. Poate fi vopsit, lăcuit sau se poate adăuga adeziv. Nu este uşor inflamabil şi este rezistent la apă. Datorită prelucrării sale uşoare este perfect pentru elaborarea de planşe şi pentru placare. Are o capacitate mare de izolare termică.
Aceşti arbori tolerează toate tipurile de soluri atâta timp cât nivelul freatic este sub 2 metri şi nu este stâncă până la o adâncime de 6 metri. Cerintele hidrice sunt de 750 mm³ pe an.
Consumul de nitrogen la arborii adulţi este estimat la 350 UF de nitrogen.
Rădăcinile sunt verticale, atingând până la 9 metri. Lăţimea coroanei poate depăşi cu uşurinţă 10 metri, de aceea nu este recomandabil să plantaţi Paulownia şi nici alţi arbori având coroana bogată în apropierea pereţilor, construcţiilor, conductelor de apă sau reţelelor de cablu.
Frunzele sunt de dimensiuni mari, mai ales cele din primul an de creştere, având peste 60 de centimetri, ceea ce reprezintă un mare ajutor ecologic în lupta împotriva poluării aerului. Frunzele sunt utile ca furaje sau ca fertilizator datorită conţinutului ridicat de nitrogen. Absorbţia estimată de CO2 pentru 1 Ha de Paulownia este de 1200 T / Ha pe an.
Paulownia este o plantă meliferă, din momentul în care ajunge la maturitate (de la 2-3 ani). Mierea de Paulownia are un gust remarcabil, este aromată, de culoare deschisă şi se poate compara doar cu mierea de salcâm având aceeaşi calitate. Mierea de Paulownia mai este folosită ca şi medicament, ajută la vindecarea de bronşită şi alte boli respiratorii şi de asemenea ajută la îmbunătăţirea digestiei. Aceste proprietăţi ale mierii de Paulownia sunt datorate substanţelor biologic active din flori,care la rândul lor sunt utilizate în produsele alimentare. Producţia de miere de albine/hectar este în jur de 700 kg/ha.
Caracteristici: Densitate: lemn verde 700-800 kg/m3 lemn uscat 300-310 kg/m3 Culoare: alb-gălbui Duritate: 1,4 kN Flexibilitate: 6,3 GPa Rezistenţă la rupere: 42 MPa Rezistenţă la comprimare: 20 Mpa Rezistenţă maximă împotriva insectelor!